FAQ

Veel vragen kunnen we je direct beantwoorden via onze uitgebreide F.A.Q. Staat je vraag er niet tussen? Een van onze adviseurs staan je graag te woord.

Nee, je hoeft geen bezorger te zijn om een Cycly te huren. Je kan een Cycly ook huren zonder een bezorgbox of mand.

Wanneer je gebruik maakt van ons Subscribe-model   heb je altijd 6x preventief onderhoud, uitrijden bij calamiteiten, service en WA + Verkeersongevallen opzittende verzekering.

Je kan altijd contact met ons opnemen wanneer je pech hebt met je Cycly. We zullen er dan voor zorgen om binnen 48 uur te reageren. je Cycly zal vervolgens zo snel mogelijk worden gerepareerd. Mocht het niet lukken om op de Cycly op locatie te repareren, dan nemen we jouw Cycly mee en krijg je direct een vervangende Cycly tot jouw Cycly weer gemaakt is.

Ja, het is mogelijk om jouw logo/bedrijfsnaam of artwork op de bak of fiets te krijgen. Daarnaast zijn er verschillende opties als een extra box of een extra accu. Tegen extra kosten is het ook mogelijk de fiets in een andere gewenste kleur te leveren.

We zullen 6x preventief onderhoud per jaar plannen. Onze monteur komt dan naar jouw locatie om jouw Cycly te checken en waar nodig te repareren.

Binnen 14 dagen wordt de Cycly geleverd tot aan de voordeur!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aanbiedingen en meer.

© 2021 Cycly is Proudly Powered by Ninetyseven Agency.